4 idei creative de decor interior cu plante stabilizate

Suntem siguri că ai văzut măcar o dată când ai fost acasă la un prieten ori în vizită la un studio plante stabilizate ca obiecte de decor interior, fie că era un pampas nature, sau un eucalipt verde și bine conturat… ori poate un palmier falnic. 

Plante stabilizate versus plante normale? Cine câștigă lupta trecerii timpului?

Plantele au reprezentat dintotdeauna un mod deosebit de a aduce viață și o pată de culoare în interiorul caselor, însă dezavantajul este că acestea nu dispun de o durată de viață atât de lungă! Fie că vorbim despre flori, arbori decorativi, plante verzi, ele necesită o îngrijire  aparte iar în lipsa ei, se ofilesc rapid sau își pierd treptat farmecul inițial. Dar cum ar fi să te poți bucura de frumusețea și eleganța lor pentru mai mult timp?

Decoruri deosebite cu ajutorul plantelor stabilizate

Dacă nu ai crezut că este posibil, noi suntem aici să îți oferim cea mai bună metodă prin care poți crea decoruri deosebite cu ajutorul plantelor, având posibilitatea să te bucuri de frumusețea lor pentru o perioadă destul de lungă de timp, și anume plantele stabilizate! Acestea reprezintă defapt plante naturale, exact ca arborii și florile pe care le găsești în magazine și florării, dar care nu necesită metode speciale de îngrijire sau factori favorabili pentru a trăi! 

Aspect special care se îmbină cu designul interior

Astfel, își păstrează aspectul deosebit, culorile aprinse și flexibilitatea datorită unui amestec de substanțe specific procesului de ,,stabilizare” și care le oferă numeroase avantaje, printre care: posibilitatea de a fi amplasate în orice tip de spațiu fără a necesita lumină naturală, sunt ideale pentru a decora spații comerciale sau birouri, precum și faptul că aspectul lor rămâne impecabil chiar și după trecerea a câțiva ani de zile! 

Plante stabilizate – veritabile elemente de design interior

Toate aceste lucruri le transformă în veritabile elemente de decor, iar noi îți vom prezenta câteva idei creative prin care plantele stabilizate pot înfrumuseța spațiile interioare:

  1. Poți concepe diferite compoziții florale pentru a decora mesele.
  2. Poți realiza adevărate opere de artă originale pentru decorarea pereților din încăpere.
  3. Poți proiecta așa-zisele ,,grădini verticale”, ce vor acorda o notă de naturalețe oricărui tip de design interior.
  4. Poți construi ,,pereți verzi” cu ajutorul diferitelor plante stabilizate precum licheni, mușchi sau scoarță de copac.

Pune-ți imaginația la lucru cu plantele stabilizate

Altfel spus, plantele stabilizate îți oferă șansa de a-ți da frâu liber imaginației și de a-ți pune în aplicare cele mai creative idei prin care să decorezi interiorul casei tale sau al oricărui alt spațiu! Faptul că nu necesită o îngrijire specială le transformă în elemente de decor deosebite și care fac față trecerii timpului! 

Un mic sfat de întreținere a plantelor stabilizate

Cu toate acestea, avem un mic sfat pentru tine: încearcă să le ții departe de contactul direct cu apa sau cu lumina soarelui, pentru a te bucura de frumusețea lor chiar și pentru o perioadă de 10 ani de zile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

×

chat rapid pentru WhatsApp

× Scrie un mesaj