Plante stabilizate Calitate Pasiune Durabilitate Sustenabilitate Diversitate Artă
Plante stabilizate reale și autentice, sunt plante 100% naturale care, datorită unei tehnici de stabilizare ecologice, nu se vor ofili sau îmbătrâni. Plantele conservate nu necesită udare, sol suplimentar sau expunere directă la lumina soarelui.
Fără apă
Fără pământ
Nu este nevoie de lumină
Fără creștere: volumul rămâne constant și sub control

Avantajele și beneficiile plantelor și florilor conservate. Despre plante stabilizate
Arborii, plantele și florile conservate se potrivesc perfect lumii profesionale: nu necesită nici un tip de întreținere și de aceea este posibilă menținerea vegetației de calitate pe tot parcursul anului într-un mediu închis.
Fără întreținere
Nu au nevoie de apă, soare și sol sau îngrășământ.
Îmbunătățirea acustică
Acestea amortizează și reduc zgomotul, făcând mediul mai confortabil.
Nicio creștere
Volumul rămâne constant și controlat. Acest lucru vă permite, de asemenea, să aveți plante în aer liber în medii interioare.
De ce ar trebui să alegem plante stabilizate?
Alegerea utilizării plantelor conservate în scopuri decorative se bazează pe mai multe motive:
Nu au nevoie de apă, soare și sol sau îngrășământ.astfel încât să creăm ceva uimitor precum pereții verzi, tavanele cu flori și multe alte soluții de mobilier remarcabile, fără a ne limita imaginația și creativitatea;
Astfel incat sa decoreze spatiile comerciale cu astfel de plante si verdeata care nu necesita intretinere, udare, tundere, iluminare sau reglare specifica a temperaturii;
astfel încât să proiecteze și să creeze elemente de mobilier exclusive cu plantele, verdeața și frunzișul îmbinându-se cu obiectul și devenind un singur obiect fermecător;
pentru a putea decora într-un mod durabil și ecologic. Creațiile noastre florale rămân intacte și nealterate cel puțin un deceniu;
astfel încât să adăugăm o notă personală spațiilor noastre comerciale, făcându-le diferite de restul și care să le facă de neuitat;
astfel incat sa putem realiza aranjamente cu flori si plante venite din intreaga lume, inclusiv exemplare rare si delicate.

Din dorința de a păstra frumusețea și farmecul deosebit al florilor și al plantelor pentru o perioadă cât mai lungă de timp, am cercetat tot felul de procese și tehnici avansate prin care ne putem bucura de eleganța pe care acestea o oferă. Astfel, am descoperit o gamă variată de plante natural conservate și am început să ne documentăm în profunzime cu vedere la modul în care funcționează procesul de stabilizare și care sunt avantajele acestuia.

Așadar, ce sunt plantele stabilizate?
Plantele stabilizate nu sunt nici mai mult nici mai puțin decât flori sau arbori 100% naturali, ecologici și care sunt tratați cu ajutorul unei substanțe, cu scopul de a face față trecerii timpului fără a-și pierde farmecul, naturalețea și culorile deosebite. Datorită tehnicii de stabilizare, tipurile de plante pe care le folosim și tratăm își mențin flexibilitatea și prospețimea fără a necesita o anume întreținere, unele având o durată de viață de până la 10 ani.
Așadar, devin elemente decorative deosebite și ideale pentru înfrumusețarea interiorului casei, pentru nunți sau alte tipuri de ocazii speciale, pentru idei de cadouri sau chiar accesorii. Indiferent că dorești să-ți decorezi locuința cu arbori stabilizați, arbori conservați, pampas, eucalipt, sau că vrei sa faci cadouri unice sub forma buchetelor stabilizate, la noi găsești o varietate mare de tipuri și variante exact pe gustul tău!
Ce presupune procesul de stabilizare a plantelor?
Majoritatea plantelor stabilizate au la bază ca și substanțe glicerina, alcoolul pur, dar și substanțe naturale și care nu dăunează. Procesul se bazează pe o tehnică de scufundare a tulpinii, frunzelor sau florii în amestecul format din substanțele menționate mai sus, urmând să fie lăsate așa pentru o perioadă cuprinsă între 24h și până la câteva zile.
Dacă e să vorbim spre exemplu despre tehnica de stabilizare cu imersie dublă, foarte des aplicată în cazul florilor, atunci plantele folosite trebuie să fie extrem de proaspete pentru un rezultat final reușit! Astfel, această tehnică presupune două etape de scufundare, prima baie constând în scufundarea florii timp de 24h într-o soluție de alcool pur, cu scopul de a o deshidrata, floarea menținându-și forma originală din momentul culegerii.
Pe parcursul acestei băi totuși, floarea își pierde culoarea originală și astfel, ajungem la a doua baie care se face cu ajutorul alcoolului, glicerinei, propilenglicolului și unor coloranți alimentari agenți! Așadar, rehidratarea florii este dată de utilizarea propilenglicolului și glicerinei sub efectul alcoolului, pe când vopseaua alimentară este folosită pentru a-i conferi culoarea dorită!
Capetele florilor pe de altă parte sunt stabilizate întotdeauna fără tulpini deoarece, în mod contrar, ar lua și ele culoarea florii!
